Vice-speakerul Parlamentului lansează o carte în limba engleză

Noutăți de la Parlamentul Republicii Moldova. Vicepreședintele Mihail Popșoi a lansat astăzi o carte intitulată: „Europenizare versus democratizare în Georgia, Moldova și Ucraina. Provocări interne și externe pentru...

Cartea a fost publicată în limba engleză, iar la eveniment au participat viceprim-ministrul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, Nicu Popescu, precum și experți din domeniu, anunță reprezentanții Legislativului.

„Din perspectivă academică, am încercat să analizez toate riscurile, vulnerabilitățile țărilor respective din perspectiva democratică și de europenizare. Evident, factorii de risc îi cunoaștem foarte bine, dar, nici eu, nici oameni de știință mult mai experimentați decât mine n-au putut prevedea urmările acelor situații de influență nefastă, prin care am trecut noi în toți acești ani”, a precizat Popșoi.

Cartea reprezintă, potrivit vice-speakearului Parlamentului, o lucrare academică cu ajutorul căreia Popșoi, a obținut titlul de doctor în științe politice la Universitatea Degli Studi di Milano.

„Autorul a pus accent pe acele provocări interne și externe în ceea ce se numește consolidarea democratică. Lucrarea a fost scrisă înainte ca evenimentele să se catalizeze în data de 24 februarie. Aceasta este concentrată în așa manieră încât să acopere cele mai sensibile zone: economică, juridică, politică, perspectivele”, a adăugat vicepreședintele Comisiei cultură, educație, cercetare, tineret, sport și mass-media, Virgiliu Pâslariuc.

Reprezentanții de la Parlament anunță că, în curând, va fi redactată și varianta în limba română.

In this article