Vezi în ce localități a fost instituită carantina

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în această seară, să instituie carantină în orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă și orașul Soroca. Decizia a fost determinată...

Comisia pentru Situații Excepționale a decis, în această seară, să instituie carantină în orașul Ștefan Vodă, satul Carahasani, raionul Ștefan Vodă și orașul Soroca. Decizia a fost determinată de statistica îngrijorătoare din ultimele 24 de ore cu privire la numărul de îmbolnăviri cu coronavirus în aceste trei localități. Din cele 55 de cazuri noi confirmate, 11 sunt înregistrate în Ștefan-Vodă, 9 – în satul Carahasani și 22 de cazuri – la Soroca.

Potrivit deciziei comisiei, aici va fi concentrat un număr mai mare de polițiști și militari, care vor supraveghea circulația persoanelor.

În ultimele 24 de ore în țară au intrat 1815 persoane. Totodată, pe 31 martie, la ora 21.30, pe Aeroportul Internațional Chișinău va ateriza o cursă charter din Paris cu 220 de cetățeni ai Republicii Moldova.

Premierul Ion Chicu a solicitat să fie aplicat eficient mecanismul nou de repatriere al cetățenilor moldoveni și din alte state de unde sunt cele mai multe solicitări. Acestea sunt Marea Britanie, Franța, Rusia, Italia, Spania, Irlanda, Germania, Belgia. Ministrul de externe, Oleg Țulea, a precizat că vor fi selectați operatorii avia, ai căror nave au o capacitate mai mare de transportare a pasagerilor.

Evoluția cazurilor de transmitere locală, împreună cu numărul mare de conaționali veniți din state unde epidemia COVID-19 progresează a determinat Comisia să mențină măsurile restrictive adoptate.

In this article