VEZI cum a comparat Sergiu Mocanu comportamentul președintei țării cu perioada când Maia Sandu era elevă

Maia Sandu a depășit limitele absurdului în subiectul dizolvării Parlamentului și declanșării alegerilor anticipate, susține politicianul Sergiu Mocanu. Acesta a criticat dur ideea de a propune Parlamentului un...

Maia Sandu a depășit limitele absurdului în subiectul dizolvării Parlamentului și declanșării alegerilor anticipate, susține politicianul Sergiu Mocanu. Acesta a criticat dur ideea de a propune Parlamentului un angajament prin care deputații să dea asigurări că nu vor vota candidatura premierului propus de Sandu și afirmă că după decizia Curții Constituționale, președintele țării trebuia să revină la normalitate și la prerogativele sale constituționale.

”Nu cu jocuri, să se adreseze la Teatrul Țăndărică de la București sau Teatrul Satiricus de aici, să găsească niște actori care să vină să joace rolul unui Guvern ca să ne amuzăm sau să plângem cu toții că vin cu un Guvern care nu va fi votat”, a declarat ironic Mocanu.

Politicianul afirmă că Maia Sandu ignoră rolul constituțional al unui președinte de țară, care trebuie să fie mediator în această criză politică.

”Aceasta este funcția președintelui țării. Că ea în campania electorală a spus oamenilor lucruri care nu intră în competențele ei, asta e problema ei, nu a noastră. Ea nu are competențe să lupte politic pentru dizolvarea unui Parlament. Parlamentul poate să fie dizolvat când întreprinzi niște pași, nu atunci când inventezi un mandat imperativ”, susține acesta.  

”Ceea ce face formațiunea ei, eu cred că ea stă cu țâfna în prag. Și așa cum își smulgea ”bantul” (fundița -n.r.) din cap, așa cum bocea și plângea dacă nu-i punea o notă de cinci la vreo compunere sau prostie de a ei, așa face acum. Ei merg în prostie în continuare. Ei vor să obțină o decizie a Parlamentului prin care acesta să-și ia angajamentul că nu va vota un prim-ministru propus de Maia Sandu și tocmai atunci Sandu posibil că va propune. Unde am ajuns noi? Mai există limite a absurdului ăsta?”, conchide politicianul.

In this article