Veste bună pentru șoferii, care au permis de conducere, perfectat în stânga Nistrului. Decizia aprobată de Guvern

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de modificare a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de...

Guvernul a aprobat, miercuri, un proiect de modificare a Regulamentului cu privire la permisul de conducere, organizarea și desfășurarea examenului pentru obținerea permisului de conducere și condițiile de admitere la traficul rutier.

Proiectul prevede printre altele că persoanele care dețin permis de conducere eliberat în stânga Nistrului sau în municipiul Bender, în cazul în care dispun de acte de identitate aprobate prin Legea privind actele de identitate din sistemul național de pașapoarte, pot solicita confirmarea în sistemul național al categoriilor/subcategoriilor de vehicule a dreptului de a conduce vehicule din anumite categorii/subcategorii, conform permisului de conducere deținut, precum și eliberarea permisului de conducere național, fără susținerea examenului.

Vicepremierul pentru reintegrare, Alexandru Flenchea, a declarat că această modificare vine să faciliteze accesul conaționalilor noștri din stânga Nistrului la serviciile publice prestate de autoritățile Republici Moldova și accesul la călătoriile peste hotare la volanul propriului automobil.

”Garantarea drepturilor și extinderea serviciilor publice pentru locuitorii regiunii transnistrene este un angajament ferm al Guvernului, aprobat și prin votul de învestitură de către Parlamentul țării”, a spus Flenchea.

Astfel, locuitorii din stânga Nistrului vor putea obține permise de conducere în regim simplificat, fără examen, dar cu un pachet relevant de documente.

In this article