Verde pentru mărțișoare. Ceban: comercializarea mărţişoarelor, suvenirelor şi a florilor, este permisă în perioada 10 februarie – 10 martie doar în baza permiselor eliberate

În municipiul Chişinău, comercializarea mărţişoarelor, suvenirelor şi a florilor, este permisă în perioada 10 februarie – 10 martie 2022, doar în baza permiselor eliberate de autoritatea locală. Potrivit...

În municipiul Chişinău, comercializarea mărţişoarelor, suvenirelor şi a florilor, este permisă în perioada 10 februarie – 10 martie 2022, doar în baza permiselor eliberate de autoritatea locală.

Potrivit primarului general Ion Ceban, sunt foarte multe persoane, care în această perioadă pot câștiga surse financiare, iar pentru această sărbătoare se pregătește mai mult timp.

„Preturile de sector au stabilit locurile de comercializare şi condiţiile de desfăşurare a procesului comercial, în conlucrare cu Direcţia de poliţie a municipiului Chişinău. În mod obligatoriu, comercianții vor asigura respectarea măsurilor de prevenire a răspândirii virusului Covid-19.

Decizia de comercializare a mărţişoarelor, suvenirelor şi a florilor de grădină, cu prilejul sărbătorilor de primăvara a fost luată în conformitate cu Regulamentul de comerţ local al municipiului Chişinău, ca urmare a solicitărilor venite către Primăria Chişinău din partea agenţilor economici şi a persoanelor fizice”, a declarat primarul.

Edilul a precizat că aceasta este o acțiune de susținere a comercianților, dar și de a promova tradiția moldoveneasca, sărbătoarea Mărțișorului.

In this article