Fostul premier și actual candidat la prezidențiale, Vasile Tarlev, a subliniat astăzi, în cadrul emisiunii „ГЛАВНОЕ”, obiectivele principale pe care le va promova în cazul în care va câștiga alegerile prezidențiale din această toamnă.
Tarlev a accentuat interconexiunea dintre diversele domenii care contribuie la bunăstarea națională.
„Fără economie, nu se poate obține bunăstare. Fără sănătate, nu poți munci. Fără sănătate și educație, nu poți dezvolta țara. Deci, totul este interconectat”, a menționat el.
Un alt aspect esențial pentru candidatul la prezidențiale este unificarea forțelor profesionale și evitarea diviziunilor politice sau naționale.
„Nu trebuie să împărțim oamenii în ‘ai noștri’ și ‘ai voștri’, ci să unim oamenii raționali, nu pe criterii politice sau naționale, ci pe baza profesionalismului,” a explicat Tarlev.
Referindu-se la pandemia recentă, el a accentuat necesitatea modernizării sistemului de sănătate.
„Dumnezeu ne-a dat o pauză, dar nu știm pentru cât timp. E ca și cum ne-ar fi transmis: oameni buni, modernizați sistemul de sănătate. Acum, sănătatea ar trebui să fie în plină reconstrucție”, a argumentat candidatul.
În privința resurselor financiare, fostul premier consideră că țara dispune de bani, dar aceștia nu sunt gestionați corect.
„Avem bani pentru asta? Da, avem. Și țara are bani azi. Și dacă nu ajung, avem acorduri cu fonduri internaționale, investiționale, private, care ne vor ajuta să facem tot ce trebuie. În primul rând, să nu furăm”, a menționat politicianul.
Fostul premier a criticat, de asemenea, alocarea fondurilor publice pentru finanțarea partidelor politice și a atras atenția asupra datoriei externe în creștere.
„De ce nu există bani pentru indexarea pensiilor, dar sunt sute de milioane de lei în buget pentru a finanța partidele care au intrat în parlament? Datoria externă a crescut de la 52 de miliarde la peste 100 de miliarde în doar câțiva ani. Unde sunt banii?”, a adăugat acesta.
Tarlev a încheiat subliniind necesitatea unei gestionări corecte și transparente a banilor publici.
„Trebuie să facem ordine în țară, iar banii vor apărea.”