Vasile Costiuc, bănuit de spălare de bani și abuz de putere, declară greva foamei

Președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a declarat greva foamei. Informația a fost oferită de către avocatul lui Vasile Costiuc, într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook a...

Președintele Partidului „Democrația Acasă”, Vasile Costiuc, a declarat greva foamei. Informația a fost oferită de către avocatul lui Vasile Costiuc, într-un videoclip publicat pe pagina de Facebook a formațiunii politice, după ce a ieșit din sediul Centrului Național Anticorupție (CNA).

Potrivit avocatului, Vasile Costiuc este este bănuit pe două capete de acuzare:  art. 327, aliniatul 3, Cod Penal – spălare de bani și art. 243, aliniatul 3 Cod Penal – abuz de putere.

„Ambele infracțiuni cu forme agravante prevăd închisoare de la 5 la 10 ani. Este învinuit de spălare de bani și abuz de putere sau abuz de serviciu. Noi considerăm că el nu poate fi tras la răspundere pentru abuz în serviciu, pentru că el nu deținea nicio funcție publică, iar pentru participarea la un grup criminal organizat – nu există probe”, a declarat avocatul.

Totodată, apărătorul a spus că va depune o plângere în baza reținerii liderului „Democrația Acasă” și efectuării perchezițiilor la domiciliul acestuia, de unde i-a fost confiscat doar telefonul mobil. Acesta a menționat că în 72 de ore organul de urmărire penală urmează să stabilească, dacă îi înaintează sau nu învinuirea.

„Vom face câteva acțiuni împotriva procesului verbal de percheziții. A fost ridicat doar telefonul. Organul de urmărire penală presupune că acțiunea a avut loc în 2008. Nu vedem care urme ale acelei acțiuni pot fi găsite într-un telefon cumpărat acum jumătate de an. Alte bunuri si alte înscrisuri nu au fost găsite”, a mai menționat avocatul lui Vasile Costiuc.

Sursa: zugo.md 

In this article