Vameși și polițiști de frontieră suspectați că luau mită de la șoferi din R.Moldova pentru a-i scuti de controale

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România efectuează mai multe percheziții în județul Iași, una dintre descinderi fiind la Vama Sculeni. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews că...

Procurorii Direcției Naționale Anticorupție (DNA) din România efectuează mai multe percheziții în județul Iași, una dintre descinderi fiind la Vama Sculeni. Surse judiciare au declarat pentru Hotnews că ar fi vizați vameși și polițiști de frontieră, suspectați că ar fi luat mită pentru a permite trecerea, fără controale, a unor mașini cu mărfuri din Republica Moldova.

DNA a anunțat, printr-un comunicat de presă, că Serviciul teritorial Iași face cercetări într-un dosar vizând suspiciuni de corupție comise de către funcționari publici în legătură exercitarea atribuțiilor de serviciu, în cursul anului 2023.

Surse judiciare au declarat pentru HotNews.ro că instituția publică la care au loc percheziții este Vama Sculeni. În acest dosar ar fi vizați vameși și polițiști de frontieră suspectați că ar fi luat mită pentru a permite trecerea, fără controale, a unor mașini cu mărfuri din Republica Moldova, conform surselor citate.

In this article