Valul de căldură copleșește Balcanii de Vest: Întreruperi masive de curent

Întreruperi de curent pe scară largă au afectat vineri mai multe țări din Balcanii de Vest, afectate de un val de căldură care a pus rețeaua de electricitate...

Întreruperi de curent pe scară largă au afectat vineri mai multe țări din Balcanii de Vest, afectate de un val de căldură care a pus rețeaua de electricitate sub o presiune puternică.

Cu temperaturi care au ajuns vineri după-amiază la 38 de grade în capitala Muntenegrului, Podgorița, principalul furnizor de electricitate al țării a anunțat că furnizarea de electricitate este întreruptă în cea mai mare parte a țării, notează sursa.

Ministrul muntenegrean al Energiei și Minelor, Sasa Mujovic, a declarat presei locale că întreruperea curentului este legată de valul de căldură în curs.”A existat o creștere bruscă a consumului din cauza temperaturilor ridicate”, a spus el.

În Croația, mari porțiuni de coastă ale țării din regiunea de sud a Dalmației erau vineri, de asemenea, fără curent, potrivit presei locale.

„Întreruperea furnizării de energie electrică în anumite părți ale Croației a fost cauzată de perturbări internaționale care au afectat mai multe țări”, a declarat Compania Națională de Electricitate a Croației (HEP) într-un comunicat publicat de postul public HRT.

„HEP și-a mobilizat toate capacitățile de producție… pentru a asigura furnizarea de energie electrică în Croația cât mai rapid posibil”, potrivit comunicatului de presă.

Capitala bosniacă Sarajevo era și ea fără electricitate, potrivit unui jurnalist AFP la fața locului.

„Cauza exactă a întreruperii este încă necunoscută, dar presupunem că aceasta este legată de o „supraîncărcare” a consumului, a declarat Midheta Kurspahic, purtătorul de cuvânt al Companiei de Electricitate din Bosnia și Herțegovina.

În Albania, purtătorul de cuvânt al Ministerului Transporturilor și Energiei, Florian Seriani, a confirmat că întreruperea aprovizionării de curent electric are legătură cu întreruperi regionale.

sursa

In this article