Valerii Klimenko bate alarma în legătură cu un prejudiciu de 4,2 mil. lei cauzat bugetului municipal

Bugetul Chișinăului a fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei urmare a abuzurilor consilierului socialist Vasilii Chirtoca. Declarația a fost făcută de Valeri Klimenko, consilier din partea Partidului...

Bugetul Chișinăului a fost prejudiciat cu 4,2 milioane de lei urmare a abuzurilor consilierului socialist Vasilii Chirtoca. Declarația a fost făcută de Valeri Klimenko, consilier din partea Partidului „ȘOR”, la ședința Consiliului Municipal Chișinău. Acesta a atras atenția asupra faptului că Vasili Chirtoca, cu susținerea fracțiunii socialiste, a intrat în posesia unui teren din proprietatea orașului. Mai mult, acesta a pus Consiliul Municipal Chișinău în situația să aprobe achitarea prețului acestuia.

Potrivit lui Klimenko, tranzacțiile au fost efectuate prin intermediul întreprinderii „Taxi-Service” în care Consiliul Municipal deține 40% din capitalul statutar, iar compania lui Chirtoca „DAAC-Hermes” deține pachetul majoritar.

„La sfârșitul anului 2014, CMC a decis să vândă terenul la un preț standard, iar „Taxi-Service” a fost creditată de una din firmele lui Vasilii Chirtoca. În 2016, acționarii „Tax-Service” au decis să facă o emisie suplimentară de acțiuni cu care să achite creditul. În această afacere s-a implicat și consilierul municipal care a achitat 2,2 mil. de leii pentru achitarea prețului terenului, care îi aparținea”, a declarat Klimenko.

El a subliniat că firma lui Chirtoca, profitând de poziția majoritară în acționariat, a cumpărat de la „Taxi-Service” terenul cu suprafața de opt ari, prejudiciind astfel bugetul Chișinăului.

Valerii Klimenko a cerut crearea unui grup în Consiliul Municipal care să ancheteze această tranzacție dubioasă și să verifice activitatea întreprinderii „Taxi-Service”. El a amintit că, anterior, Partidul „ȘOR” a inițiat crearea unui grup pentru optimizarea activității Pieței Centrale din Chișinău.

In this article