Vaccinarea obligatorie în rândul profesorilor “dă roade”: Zilnic, câte un dascăl renunță la profesie

Zilnic, câte un profesor din Republica Moldova pleacă din sistemul de învățământ, din cauza constrângerilor impuse de către autorități. Sunt datele prezentate de Federația Sindicală a Educației și...

Zilnic, câte un profesor din Republica Moldova pleacă din sistemul de învățământ, din cauza constrângerilor impuse de către autorități. Sunt datele prezentate de Federația Sindicală a Educației și Științei. Astfel, în 20 de zile ale lunii septembrie, 32 de învățători și-au dat demisia, 18 dintre care au plecat în semn de protest față de obligativitatea vaccinării.

Sindicaliștii din domeniu își exprimă nemulțumirea față de decizia autorităților de a obliga profesorii să se vaccineze, ori să prezinte, o dată la 14 zile, un test anti-COVID, făcut din banii proprii. Pentru a nu pune în pericol buna desfășurare a procesului educațional, profesorii îi cer guvernării să-și revizuie decizia. Totodată, sindicaliștii anunță că își rezervă dreptul de a ataca în instanță orice act, prin care profesorii vor fi obligați să se testeze din banii proprii.

In this article