Vaccinarea anti-COVID trebuie să fie benevolă, reiterează Igor Dodon

Președintele PSRM, Igor Dodon, a reiterat că vaccinarea anti-COVID trebuie să fie benevolă, iar fiecare cetățean să poată să aleagă cu ce preparat dorește să se imunizeze. Liderul...

Președintele PSRM, Igor Dodon, a reiterat că vaccinarea anti-COVID trebuie să fie benevolă, iar fiecare cetățean să poată să aleagă cu ce preparat dorește să se imunizeze. Liderul socialiștilor a venit cu această precizare, după ce în emisiunea de vineri, a primit un mesaj anonim prin care a fost rugat să intervină într-un caz de la un spital din Chișinău, unde asistentele medicale sunt obligate să se vaccineze cu AstraZeneca.

”Voi verifica ce este la Spitalul nr.1, dar, repet, nu este obligatoriu vaccinarea, mai ales cu vaccinuri care nu vor. Nu obligați medicii și asistentele medicale să se vaccineze. Dacă vor, se vaccinează, dacă nu, acesta-i riscul lor. Sau așteaptă alte vaccinuri, așteaptă Sputnik, așteaptă vaccinul chinez, american. Nu se poate așa, veți rămâne fără medici”, a declarat Dodon.

Potrivit ultimelor informații, până la ora actuală au fost vaccinați peste 9 mii de angajați din sistemul de sănătate, dintre care peste 300 au înregistrat reacții adverse.

In this article