Va sta 16 ani după gratii pentru dublă tentativă de omor

Procurorii din cadrul Procuraturii Basarabeasca, în comun cu polițiștii, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, acuzat de dublă...

Procurorii din cadrul Procuraturii Basarabeasca, în comun cu polițiștii, au obținut o sentință de condamnare în privința unui bărbat, în vârstă de 56 de ani, acuzat de dublă tentativă de omor.

S-a stabilit că, inculpatul, la data de 11 mai 2023, aproape de miezul nopții, aflându-se în domiciliul victimei, amplasat într-un sat din raionul Basarabeasca, acționând intenționat, fiind în stare de ebrietate alcoolică, în urma unui conflict apărut între cei doi bărbați, i-a aplicat victimei o lovitură cu un cuțit de bucătărie în regiunea inimii – organ vital, cauzându-i o rană penetrantă în peretele cutiei toracice.

A doua zi, bărbatul a fost reținut, ulterior fiind plasat în arest, urmare a admiterii demersului procurorilor.

Același individ, la data de 15 septembrie 2023, în jurul orelor 02:00, aflându-se în arest la domiciliu, având aplicate restricții, și anume interzicerea de a ieși din locuința sa, în afară decât la citațiile organului de urmărire penală sau a instanței de judecată, fiind în stare de ebrietate alcoolică, a luat de la domiciliul său un topor și a mers la domiciliul bărbatului pe care a vrut anterior să îl omoare. După ce a intrat în casa victimei, a încercat să o lovească cu toporul în regiunea capului, însă nu a reușit din motiv că partea vătămată s-a apărat ridicând mâna stângă în sus, cauzându-i astfel victimei o plagă la mâna stângă. Intenția făptuitorului nu a fost dusă până la capăt, deoarece a intervenit altă persoană, care l-a calmat, luându-i toporul din mână.

Prin sentința Judecătoriei Cimișlia, sediul Central din 02 februarie 2024, inculpatul a fost condamnat pentru ambele episoade de infracțiune, fiindu-i stabilită pedeapsa definitivă de 16 ani de închisoare, cu executarea pedepsei în penitenciar de tip închis, și încasarea din contul acestuia a cheltuielilor judiciare suportate de stat pentru efectuarea expertizelor, în sumă totală de 13 820 lei.

Sentința este cu drept de apel.

Notă: Persoana acuzată de săvârșirea unei infracțiuni este prezumată nevinovată atât timp cât vinovăția sa nu va fi constatată printr-o hotărâre judecătorească de condamnare definitivă.

In this article