Urmează să fie lansată o platformă digitală, unde vor fi stocate lecțiile pentru studenți și elevi

Începând de săptămâna viitoare, cei mai buni profesori, care au fost selectaţi în urma unui apel public de către Direcţia municipală educaţie, tineret şi sport, vor înregistra 4.800...

Începând de săptămâna viitoare, cei mai buni profesori, care au fost selectaţi în urma unui apel public de către Direcţia municipală educaţie, tineret şi sport, vor înregistra 4.800 de cursuri în studiourile unor instituții de învățământ superior din capitală. În acest sens au fost pregătite 32 de echipe de filmare, iar pe lângă profesori, în procesul de înregistrare a orelor online au fost implicaţi oameni din domeniul culturii şi artei, dar şi jurnalişti.

Despre acest lucru a informat primarul general, Ion Ceban, în cadrul conferinţei online în care a răspuns la întrebările jurnaliştilor.

,,Suntem în discuţii permanente cu ministrul educaţiei. În acest sens am elaborat o platformă digitală (bibliotecă online), unde vor fi stocate lecţiile în format digital, cu accesul beneficiarilor sistemului educaţional municipal. Gândim acum cum am putea difuza aceste ore şi la posturile TV”, a specificat şeful capitalei.

Acesta a mai spus că durata fiecărui curs va fi de 15 minute, iar conţinutul lecţiilor online a fost validat de consiliile de pedagogi.

Pentru elaborarea platformei digitale şi înregistrarea lecţiilor online, primăria Chişinău va aloca în prima etapă 4 milioane de lei.

In this article