Uraganul Milton lovește Florida: „Unul dintre cele mai distructive uragane din ultimul secol”

Uraganul Milton, retrogradat la categoria 3, a lovit coasta de vest a Floridei, miercuri seară, provocând inundații rapide și distrugeri semnificative. Centrul american pentru uragane (NHC) a confirmat...

Uraganul Milton, retrogradat la categoria 3, a lovit coasta de vest a Floridei, miercuri seară, provocând inundații rapide și distrugeri semnificative. Centrul american pentru uragane (NHC) a confirmat că Milton a atins țărmul în apropierea localității Siesta Key, în comitatul Sarasota, fiind descris ca „extrem de periculos”.

Meteorologii se așteaptă ca Milton să își mențină intensitatea pe măsură ce traversează Florida până joi, iar apoi să se slăbească treptat, devenind o furtună extratropicală în Atlantic. Deși retrogradat, Milton rămâne „un uragan major”, fiind considerat unul dintre cele mai devastatoare care au lovit Florida în ultimii 100 de ani, a avertizat președintele Joe Biden.

Guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, a îndemnat locuitorii să se adăpostească și să evite deplasările: „Furtuna este aici. Este timpul ca toată lumea să rămână în case”. Orașe precum Orlando, Tampa și Sarasota au intrat sub alertă maximă, iar aeroporturile și parcurile tematice Disney World au fost închise. Tornade au fost observate în regiunile centrale și sudice ale statului, ceea ce amplifică pericolele.

Milton vine la doar două săptămâni după uraganul Helen, care a provocat peste 230 de victime în sud-estul Statelor Unite, inclusiv 15 decese în Florida. Autoritățile avertizează că Milton poate cauza distrugeri catastrofale.

 

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article