Uniunea Europeană va lansa al 11-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei

Uniunea Europeană va lansa al 11-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi va încerca să combată eforturile de ocolire a sancţiunilor economice introduse după declanșarea războiului în Ucraina,...

Uniunea Europeană va lansa al 11-lea pachet de sancţiuni împotriva Rusiei şi va încerca să combată eforturile de ocolire a sancţiunilor economice introduse după declanșarea războiului în Ucraina, a declarat joi un înalt oficial al UE.

„Europa a lansat 10 pachete de sancţiuni. Vom avea un alt pachet”, a declarat Mairead McGuinness, comisarul UE pentru stabilitate financiară, servicii financiare şi uniunea pieţelor de capital, în cadrul reuniunii de primăvară a Fondului Monetar Internaţional de la Washington, transmite breakingnews.md cu referire la digi24.ro.

Ţările UE au purtat discuţii în ultimele săptămâni cu privire la elaborarea unei noi runde de sancţiuni împotriva Rusiei,  iar McGuinness a confirmat că un al 11-lea pachet de măsuri este pe cale să fie impus. „Informaţia noastră este că sancţiunile funcţionează şi vom face mai mult, dar trebuie să ne uităm la implementarea completă. Rusia este lipsită atât de finanţare, cât şi de tehnologiile pentru a-şi reinventa maşina de război şi au probleme pe câmpul de luptă. Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalităţi de a evita sancţiunile noastre şi subliniez în mod repetat că, cu cât sancţiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice, cu atât Rusia va căuta mai mult aceste modalităţi, indiferent dacă este vorba de alte ţări sau de conturi bancare diferite”, a spus McGuinness.

Aceasta a arătat că, pe lângă alte sancţiuni împotriva Moscovei, Bruxelles-ul va încerca să se asigure că sancţiunile sunt implementate „eficient”, astfel încât să devină mai greu pentru persoane şi entităţi să le eludeze. „Trebuie să ne asigurăm că nu găsesc modalităţi de a evita sancţiunile noastre. Spun în mod repetat că, cu cât sancţiunile noastre sunt mai profunde, cu atât sunt mai puternice”, a mai spus McGuinness.

Oficialul susține că UE lucrează cu SUA, Regatul Unit, Canada şi Japonia, printre alţi aliaţi, pentru a se asigura că sancţiunile împotriva Rusiei sunt puse în aplicare în mod eficient şi pentru a colecta informaţii despre încercările ţării de a se sustrage de la sancţiuni.

In this article