UNICEF și Primăria Chișinău au deschis zece centre de zi pentru copiii și familiile în situații de risc

Primăria Chișinău, în colaborare cu UNICEF Moldova, a inaugurat recent 7 servicii și 10 centre de zi dedicate protecției și sprijinirii copiilor în situații de risc. Această inițiativă...

Primăria Chișinău, în colaborare cu UNICEF Moldova, a inaugurat recent 7 servicii și 10 centre de zi dedicate protecției și sprijinirii copiilor în situații de risc. Această inițiativă face parte din Strategia municipală a protecției copilului, aprobata recent.

„7 servicii care asigură protecția și interesul superior al copilului și 10 centre de zi pentru copii în situații de risc, au fost deschise de Primăria Chișinău în parteneriat cu UNICEF Moldova în ultima perioadă,” a declarat primarul general al Chișinăului, Ion Ceban.

Până în anul 2020, în municipiul Chișinău nu existau programe concrete pentru prevenirea separării copiilor de părinți sau a situațiilor de risc. Cu aprobarea noii strategii, Primăria Capitalei și-a stabilit priorități clare în acest domeniu.

„Scopul acestor centre este de a proteja și asista copiii în situații de risc și copiii victime ale tuturor formelor de abuz, prin activități de prevenire și servicii specializate gratuite adresate copiilor și familiilor acestora,” a subliniat Ion Ceban.

Centrele de zi sunt repartizate în municipiul Chișinău, cu două centre în fiecare sector al capitalei. Acestea pot oferi anual servicii pentru peste 500 de copii și adolescenți, inclusiv refugiați.

„Pentru mai multe detalii puteți contacta consultanții la numerele de telefon 022 226 100 sau la adresa de email: [email protected],” a încheiat primarul Ceban.

In this article