Un ucrainean a încercat să mituiască un polițist de frontieră, dar a fost denunțat

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă un poliţist de frontieră, pentru ca ultimul să îi faciliteze traversarea frontierei de stat, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. În...

Un cetățean al Ucrainei a încercat să corupă un poliţist de frontieră, pentru ca ultimul să îi faciliteze traversarea frontierei de stat, deşi nu îndeplinea condiţiile legale. În fapt, a fost sesizat Centrul Național Anticorupție.

La sfârșitul săptămânii trecute, în punctul de trecere a frontierei Ceadîr-Lunga 2 ucraineanul s-a prezentat pe sensul de intrare în R. Moldova. Conform procedurilor legale, bărbatul de 38 de ani a fost supus controlului de rigoare. În rezultatul profilării a fost stabilit că persoana nu își justifica scopul de intrare în Republica Moldova.

În discuție cu angajatul Poliției de Frontieră cetățeanul ucrainean a propus mită în mărime de 200 de dolari SUA. A fost o încercare pentru a determina polițistul de frontieră să-și ignore obligațiunile funcționale și să-i permită continuarea deplasării. Fapta ilegală a ucraineanului a fost denunțată la CNA.

Conducerea Poliției de Frontieră subliniază că nu tolerează corupția în rândul angajaților și a dispus continuarea verificărilor amănunțite în punctele de trecere a frontierei, dar și pe sectorul „verde” al frontierei. Orice abatere va fi prompt investigată și sancționată conform legii.

In this article