Un tânăr din Briceni, reținut în flagrant în timp ce ridica droguri în valoare de 30.000 de lei

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a unui tânăr care se ocupă cu realizarea drogurilor...

Ofițerii Secției investigare infracțiuni a Inspectoratului de Poliție Botanica au intrat în posesia unei informații operative despre activitatea infracțională a unui tânăr care se ocupă cu realizarea drogurilor pe teritoriul mun. Chișinău.

  

Polițiștii  au dispus mai multe măsuri de investigație și urmărire penală pentru stabilirea circumstanțelor și acumularea materialului probatoriu pe caz.

În urma măsurilor întreprinse,  polițiștii au reținut în flagrant un tânăr  de 18 ani,  originar din raionul Briceni, în timp ce ridica un pachet în care se aflau mai multe pachețele învelite în bandă adezivă, în interiorul cărora se afla substanță de culoare albă.

În cadrul acțiunilor procesual penale tânărul a recunoscut că a ridicat pachetul în care se aflau pachețelele cu substanță de tip PVP, pentru a le plasa în diferite ascunzișuri,  ulterior să fie comercializate prin intermediul aplicației ,,Telegram”.

În cazul în care i-ar fi reușit comercializarea substanțelor narcotice, suspectul ar fi obținut un profit estimat la suma de 30 000 de lei.

Probele au fost ridicate și sigilate conform procedurii și îndreptate în adresa CTC EJ al IGP, pentru efectuarea expertizelor.

Pe caz a fost pornită o cauză penală pentru circulația ilegală a drogurilor, etnobotanicelor sau analogilor acestora în scop de înstrăinare.

Tânărul a fost reținut pentru 72 de ore.

Conform legii penale, persoana culpabilă de asemenea infracțiune riscă o pedeapsă cu închisoare pe un termen de la 7 de la 15  ani.

Organele de drept în continuare întreprind măsuri speciale de investigație pentru stabilirea și identificarea altor persoane implicate în comercializarea drogurilor.

In this article