Un tânăr a încercat sa intre în România cu peste 240 de litri de alcool din Republica Moldova

Tânărul cu cetățenie română și Republica Moldova a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. La verificări, polițiștii au descoperit 242 litri de alcool de diferite...

Tânărul cu cetățenie română și Republica Moldova a fost oprit la Punctul de Trecere a Frontierei Oancea. La verificări, polițiștii au descoperit 242 litri de alcool de diferite mărci ce urma să ajungă pe piaţa neagră din România, informează Serviciul Teritorial al Poliţiei de Frontieră Galaţi.

Valoarea amenzii primită este dublă față de cât valora marfa. Tânărul de 19 de ani conducea un ansamblu rutier format din microbuz şi remorcă, ambele înmatriculate în Republica Moldovca.

Potrivit sursei citate, în baza profilului de risc, s-a procedat la efectuarea unui control amănunţit asupra mijlocului de transport şi a persoanei. Cu această ocazie poliţiştii de frontieră în colaborare cu lucrători vamali au descoperit în bagajele personale ale tânărului, printre haine cantitatea totală de 92 litri de băuturi alcoolice (coniac şi vin spumant) şi 150 litri de lichid incolor, presupus a fi alcool, ce urma să fie distribuit pe piaţa neagră din România.

Întreaga cantitate de alcool, în valoare de 2.060 de lei a fost confiscată, iar șoferul a fost amendat cu 5000 de lei.

Conform prevederilor legale, a fost luată măsura reţinerii bunurilor, în valoare de 2.060 de lei şi sancţionarea contravenţională a bărbatului cu amendă în valoare de 5.000 de lei. Întreaga cantitate de lichid incolor, presupus a fi alcool, urmează a fi expertizată de autoritatea vamală în vederea stabilirii cu exactitate a conţinutului şi valorii acestuia.

Sursa: digi24.ro

In this article