Un reprezentant al Diasporei îi amintește Maiei Sandu cum a sărbătorit Independența țării anul trecut

Exponenții Diasporei o acuză pe lidera PAS, Maia Sandu, de oportunism, după decizia formațiunii de a organiza o acțiune de protest în ziua de 27 august, la monumental...

Exponenții Diasporei o acuză pe lidera PAS, Maia Sandu, de oportunism, după decizia formațiunii de a organiza o acțiune de protest în ziua de 27 august, la monumental lui “Ștefan cel Mare și Sfânt”, pentru a comemora “acțiunile din 2018”, din aceeași perioadă.

Vasile Calmațui, moldovean stabili în Franța, îi reamintește Maiei Sandu că, în anul 2019, aceasta a participat la manifestațiile organizate cu ocazia Zilei Independenței, alături de actualul șef al statului, Igor Dodon, iar în acest an a uitat de acest lucru și promovează mesaje populiste în preajma scrutinului prezidențial din 1 noiembrie.

“În august 2019 Maia Sandu stătea în poziția de drepți cu Dodon, nu comemora “acțiunile din 2018”. În 2020 sunt alegeri”, scrie Vasile Calmațui, într-o postare pe Facebook.

Amintim că în ziua de 26 august 2018, în Piața Marii Adunări Naționale a avut o acțiune de protest, organizată de PAS și PPDA. În dimineața de 27 august, protestatarii aflați în fața monumentului lui Ștefan cel Mare au fost evacuați forțat de polițiști.

In this article