Un reprezentant al diasporei explică de ce a fost dezamăgit de partidul Maiei Sandu

Incapacitatea de a administra eficient țara, plecarea de la guvernare, fără consultarea partenerilor din blocul ACUM şi promovarea unor persoane mediocre sunt doar câteva motive pentru care moldovenii...

Incapacitatea de a administra eficient țara, plecarea de la guvernare, fără consultarea partenerilor din blocul ACUM şi promovarea unor persoane mediocre sunt doar câteva motive pentru care moldovenii stabiliți peste hotare nu o mai sprijină pe lidera PAS, Maia Sandu.

“Prima dezamăgire s-a întâmplat atunci când au fost la guvernare şi nu au făcut nimic, în afara de faptul că au strigat că doresc să reformeze justiția şi aşa şi nu au mai reformat-o!”, scrie Igor Kolozaev, moldovean stabilit în Canada, într-o postare pe Facebook

A doua dezamăgire, şi cea mai mare, în opinia lui Kolozaev, a fost atunci când liderul PAS, fără să se consulte cu partenerii de coaliție, a hotărât să plece de la guvernare.

„Păi oameni buni, eu v-am votat nu pentru ca voi ca o turmă ascultătoare să ascultați ordinul unui lider care nu este capabil să negocieze, eu v-am votat ca să ajungeți la putere, ca să o menținea şi ca să faceți ceva pentru ţară”, notează internautul citat.

Un alt motiv al dezamăgirii alegătorilor în lidera PAS este calitatea factorului uman, promovat de formațiune.

“Voi spuneţi că susţineţi democraţia? Eu locuiesc de mulți ani în Occident, dar nu prea am văzut aşa democrație ca la voi, atunci când, de exemplu, doi dintre fruntașii voștri îmi șterg mesajele, mă blochează sau mă şterg din lista de prieteni, doar din motiv ca eu îi critic. Aşa voi susțineți libertatea cuvântului în Republica Moldova? Sau voi vreţi doar să fiţi lăudați?”, se întreabă Igor Kolozaev.

In this article