Un proiect de Lege, condiționat de FMI, a fost avizat de Guvern

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, de reglementare și supraveghere bancară, adoptate de Banca Națională a Moldovei. Documentul vine...

Guvernul a aprobat proiectul de lege privind consolidarea integrității și finalității deciziilor de politică monetară, de reglementare și supraveghere bancară, adoptate de Banca Națională a Moldovei.

Documentul vine să îmbunătățească reglementările aferente cadrului de înlăturare a acționarilor neconformi din sectorul bancar, regimului compensațiilor pentru daunele cauzate de actele emise de Banca Națională a Moldovei și cele aferente autonomiei și responsabilizării regulatorului bancar.

Premierul Ion Chicu a declarat că proiectul este coordonat cu FMI și va fi trimis de urgență Parlamentului spre aprobare, astfel ca Moldova să poată informa FMI despre executarea tuturor condițiilor pentru semnarea unui nou Program.

Valoarea noului Program de cooperare între Republica Moldova și FMI se ridică la 558 de milioane de dolari și va fi implementat pe o perioadă de 3 ani.

In this article