Un primar susținător al Maiei Sandu a cerut ca toți moldovenii din diasporă, care au ieșit la vot, să cumpere polițe de asigurare medicală

Primarul satului Bălceana raionul Hâncești, Iurie Pasat, care este și membru PAS, susține că Diaspora la revenire acasă trebuie să procure polița de asigurare medicală. Declarația a fost...

Primarul satului Bălceana raionul Hâncești, Iurie Pasat, care este și membru PAS, susține că Diaspora la revenire acasă trebuie să procure polița de asigurare medicală. Declarația a fost făcută în timpul protestului agricultorilor în Piața Marii Adunări Naționale.

“Mă uitam în ziua alegerilor la diaspora noastră frumoasă. Sunt 250 de mii de moldoveni, tineri mai ales. Dacă acești 250 de mii, dacă s-ar întoarce mâine în țară și ar cumpăra polița de asigurare medicală, câți bani ar fi în bugetul medical?”, a declarat Pasat în PMAN.

Amintim că în primăvara acestui an, când Guvernul a vrut să oblige moldovenii, care revin acasă de peste hotare, să cumpere poliția medicală, Maia Sandu și PAS au numit această inițiativă ilegală.

In this article