Un pasager de pe ruta Moldova-Italia, reținut de CNA. I-a oferit €500 unui polițist de frontieră

Un pasager de pe ruta Republica Moldova-Italia ar fi încercat să corupă un polițist de frontieră din cadrul SPF Cahul, după ce asupra sa au fost depistate un permis...

Un pasager de pe ruta Republica Moldova-Italia ar fi încercat să corupă un polițist de frontieră din cadrul SPF Cahul, după ce asupra sa au fost depistate un permis de conducere și trei cărți de identitate românești cu semne de falsificare. Ca să scape de răspundere, bărbatul i-ar fi propus angajatului PF 500 de euro.

Potrivit unui comunicat publicat de Centrul Național Anticorupție, incidentul a avut loc în după amiaza zilei de ieri, 18 februarie, în jurul orei 15:40. La scurt timp, unitatea de garda a Direcției generale teritoriale Sud a CNA a recepționat denunțul polițistului cu privire la tentativa de corupere.

În cadrul audierilor, tânărul a povestit că actele i-ar fi fost înmânate în orașul Cantemir, pentru a le transmite unei persoane, când va ajunge în România, fără să știe că acestea ar fi false.

Ofițerii CNA au deschis o ancheta pe marginea tentativei de corupere a  ofițerului de investigații al PF. În prezent, tânărul se află în izolator, urmând să fie cercetat pentru corupere activă.

Dacă va fi găsit vinovat, acesta riscă închisoare sau amendă penală. Urmărirea penală este condusă de Oficiul sud al Procuraturii Anticorupție.

In this article