Un om de afaceri a murit în timpul unei competiții sportive

Un bărbat a murit, în timp ce participa cu mai mulți cunoscuți de-ai săi la o competiței de alergări prin pădure. Potrivit surselor Pulsmedia.md, tragedia a avut loc în...

Un bărbat a murit, în timp ce participa cu mai mulți cunoscuți de-ai săi la o competiței de alergări prin pădure.

Potrivit surselor Pulsmedia.md, tragedia a avut loc în amiaza zilei de duminică, în pădurea din localitatea Căpriana, din raionul Strășeni, transmite breakingnews.md.

Este vorba despre omul de afaceri B.D., în vârstă de 68 de ani, fondatorul unei companii de construcție, dar și fondator al clubului de amatori sportivi Faurii. Acesta ar fi organizat cu mai mulți cunoscuți un trailrun.

„Startul competiției ar fi fost dat în jurul orei 11:00, pe un traseu cu o distanță de trei kilometri, iar cu 150 de metri până la finiș, B.D. a fost găsit de către un amic de-al său în stare de inconștiență la sol”, susține sursa citată.

Ulterior bărbatul a fost transportat de către amicul său, un bărbat de 65 de ani, la Institutul de Medicină Urgentă din Chișină, dar din nefericire medicii au putut doar să constate decesul.

Medicul-legist care a examinat cadavrul ar fi constatat preliminar că pe suprafața acestuia nu există semne de moarte violentă, iar amicii săi ar fi declarat oamenilor legii că victima se afla la evidența medicului de familie, după ce anterior ar fi avut grave probleme de sănătate.

Reprezentanții IP Strășeni au confirmat existența unui asemenea incident înregistrat în pădurea de la Căpriana, dar fără a confirma sau infirma dacă este vorba despre omul de afaceri B.D. făcând trimitere la secretul anchetei.

Cadavrul acestuia a fost transportat la Centrul de Medicină Legală unde urmează a fi expus mai multor analize de laborator pentru a se stabili cu exactitate circumstanțele în care a survenit decesul.

Anterior, numele lui B.D. a figurat într-o investigație RISEMoldova, după ce cu ajutorul acestuia un cipriot a pus pe roate o afacerea de lux ocolind legea și a devenit proprietarul a șapte hectare de teren în pădurea de lângă Căpriana, considerată arie protejată.

Potrivit sursei, şantierul din Pădurea Căpriana este amplasat pe locul fostelor grădini ale oamenilor din sat. Începând cu octombrie 2008, loturile agricole au fost cumpărate, unul câte unul, de un SRL. Firma a fost fondată de omul de afaceri B.D. Noul proprietar a comasat terenurile şi a cerut autorităţilor schimbarea destinaţiei acestora.

In this article