Un nou seism de 4,3 grade a scos oamenii în stradă

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 i-a scos în stradă și vineri pe oamenii din Târgu Jiu. De luni, de când a început să se miște pământul, s-au...

Un cutremur cu magnitudinea de 4,3 i-a scos în stradă și vineri pe oamenii din Târgu Jiu. De luni, de când a început să se miște pământul, s-au produs peste 500 de seisme în zonă.

Urmează și altele, potrivit specialiștilor. Cercetătorul științific Dragoș Toma susține însă că este puțin probabil ca activitatea seismică din Oltenia să activeze și alte zone.

Ora 11 și 11 minute. Un seism cu magnitudinea 4,3 s-a produs în Oltenia. Epicentrul a fost la aproximativ 20 de kilometri de Târgu Jiu. Angajații Prefecturii și ai Consiliului Județean, care lucrează în aceeași clădire, au ieșit afară imediat ce tremurul s-a oprit. Valul de seisme a lăsat fisuri în pereți și cu toate că structura de rezistență nu a fost afectată, unii salariați se tem.

În Gorj, autoritățile au verificat 14 unități școlare, din mai multe localități. În Școala Gimnazială Arcani, copiii nu vor mai intra curând. Structura de rezistență a fost grav afectată.

Altele, deși au fisuri, pot funcționa în continuare. Autoritățile analizează acum posibilitatea ca elevii să nu facă ore săptămâna viitoare, ci să înceapă activitățile pentru ”Săptămâna Verde”, care nu ar presupune prezența la cursuri.

Deja Universitatea Constantin Brâncuși din Târgu-Jiu a anunțat că semestrul doi va debuta online, iar unele examene vor fi amânate.

In this article