Un nou Președinte pentru compania moldo-rusă Moldovagaz

Acest lucru se datorează faptului că Elena Burmistrova, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom și director general al Gazprom Export, se mută în funcția de prim-vicepreședinte...

Acest lucru se datorează faptului că Elena Burmistrova, fostul vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom și director general al Gazprom Export, se mută în funcția de prim-vicepreședinte al Gazprombank, o companie controlată de holdingul rusesc de gaze.

Aceste și alte remanieri de personal la Gazprom vor afecta și Moldovagaz, unde Elena Burmistrova este președinte al Consiliului de supraveghere din aprilie 2019. Se așteaptă ca Gazprom să numească o altă persoană în această funcție. De exemplu, ar putea fi Vitalii Markelov, vicepreședinte al consiliului de administrație al Gazprom. Este demn de remarcat faptul că noul șef al Gazprom Export, Dmitri Handoga, a fost membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz timp de mai mulți ani, din care mai fac parte Serghei Kuzneț (membru al Comitetului de conducere al Gazprom, șef al Departamentului Gazprom) și Kirill Neuimin (șef al Departamentului Gazprom) din partea rusă. Din partea Republicii Moldova, Constantin Boroșan, secretar de stat la Ministerul Energiei, este membru al Consiliului de Supraveghere al Moldovagaz. Anterior, s-a anunțat că expertul economic Serghei Tofilat va fi numit membru al Consiliului de supraveghere al Moldovagaz. “Moldovagaz este una dintre cele mai mari companii din Moldova. Moldovagaz SA a fost înființată în 1999, iar acționarii săi principali sunt: “Gazprom” (50%+1 acțiune), guvernul moldovean (35,33%) și autoritățile PMR nerecunoscute (13,44%).

sursa

In this article