Un nou dosar de trafic de influență pe numele judecătorului surprins în flagrant cu mită

Reținut acum câteva săptămâni în flagrant cu mită, Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, s-a mai ales cu o cauză penală. Prin ordonanța Procurorului General, pe numele acestuia a...

Reținut acum câteva săptămâni în flagrant cu mită, Judecătorul de la Judecătoria Chișinău, s-a mai ales cu o cauză penală.

Prin ordonanța Procurorului General, pe numele acestuia a fost pornită o nouă cauză penală pentru trafic de influență. Mai exact, potrivit materialelor urmăririi penale, susținând că are influență asupra procurorilor, magistratul ar fi estorcat de la conducătorul unei firme o mie de dolari SUA pentru a interveni la adoptarea unei decizii într-un proces penal, care ar avantaja interesele respectivului agent economic.

Magistratul este cercetat în libertate, după ce atât sediul Ciocana al Judecătoriei Chișinău, cât și Curtea de Apel Chișinău au respins demersurile Procuraturii Anticorupție de plasare a acestuia în arest.

Reamintim că, magistratul a fost reținut în flagrant, pe 22 martie curent, într-un alt dosar, pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil. În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Urmărirea penală continuă, iar procuratura va reveni cu detalii suplimentar.

In this article