Un nou cutremur a avut loc în Turcia

Un nou cutremur s-a produs luni seara în Turcia. Seismul a fost de intensitate medie și s-a produs în Marea Egee, în apropierea portului Izmir. Potrivit Institutului Naţional...

Un nou cutremur s-a produs luni seara în Turcia. Seismul a fost de intensitate medie și s-a produs în Marea Egee, în apropierea portului Izmir.

Potrivit Institutului Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INFP) din România, cutremurul a avut loc la ora 20:22:21 (ora locală a României).

Este vorba despre un cutremur mediu cu magnitudinea ml 4.1. Acesta s-a produs în largul coastei orașului Izmir la adâncimea de 5 kilometri.

Azi dimineată avut loc un cutremur cu magnitudinea 5,6 pe scara Richter. Seismul creat foarte multă panică, iar oamenii s-au adunat în piețe de frica eventualelor replici.

Autoritățile spun că cel puțin o persoană a murit și 69 au fost rănite, în urma seismului care a dus la prăbușirea unei fabrici în Kahramanmaras.

Mai multe clădiri avariate de fostele cutremure s-au prăbușit. Regiunea încearcă să-și revină în urma cutremurelor de la începutul lunii februarie care au ucis peste 50.000 de persoane în Turcia și în Siria.

Orhan Tatar, directorul general AFAD (Managementului Dezastrelor și Urgențelor), avertizează cetățenii să nu pătrundă în clădirile avariate, și să nu stea în preajma clădirilor care prezintă risc de prăbușire.

Din 6 februarie si până acum au fost 10.282 de cutremure, din care 45 au avut magnitudine de la cinci până la șase grade pe Richer.

Sursa: antena3.ro
In this article