Un nou caz de transportare ilicită a țigărilor și pastilelor depistat de către funcționarii vamali

Funcționarii postului vamal Cahul au prevenit o nouă tentativă de scoatere ilegală din țară a țigărilor și a pastilelor, unele dintre care sunt incluse în lista substanțelor stupefiante...

Funcționarii postului vamal Cahul au prevenit o nouă tentativă de scoatere ilegală din țară a țigărilor și a pastilelor, unele dintre care sunt incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope. 

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Cahul (PVFI, rutier), unde la pista de control ieșire autoturisme, s-a prezentat pentru efectuarea controlului vamal un mijloc de transport de model ,,MERCEDES-BENZ 313CDI”, condus de un conațional al nostru, care se deplasa din Republica Moldova spre Anglia.

Funcționarii vamali, acționând în baza analizei de risc, în conlucrare cu inspectorii chinologi au supus mijlocul de transport unor verificări minuțioase.

În rezultatul controlului vamal, în compartimentul marfar al autoturismului, printre coletele neînsoțite, au fost depistate: 210 pachete de țigări de diferite mărci marcate cu timbru de acciz al Republicii Moldova și 5 150 pastile, dintre care 150 pastile incluse în lista substanțelor stupefiante și psihotrope conform Hotărârii Guvernului nr. 79/2006, toate nedeclarate controlului vamal.

Bunurile au fost ridicate în vederea confiscării, iar cercetările continuă în scopul elucidării tuturor circumstanțelor și aplicării sancțiunilor prevăzute de legislația în vigoare.

In this article