Un nou atac asupra Moscovei

Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone de luptă care se îndreptau spre Moscova, a anunţat primarul capitalei ruse miercuri dimineaţa, pe fondul creşterii numărului de astfel de...

Apărarea antiaeriană rusă a doborât două drone de luptă care se îndreptau spre Moscova, a anunţat primarul capitalei ruse miercuri dimineaţa, pe fondul creşterii numărului de astfel de atacuri care vizează capitala rusă, relatează AFP.

“S-a constatat încercarea a două drone de luptă de a intra în oraş. Ambele au fost doborâte de apărarea aeriană. Una în zona Domodedovo (la sud de capitală – n. red.), a doua în zona autostrăzii Minsk”, la vest de Moscova, a indicat Serghei Sobyanin pe Telegram, fără a da informaţii despre originea atacului.

“În acest moment nu sunt informaţii privind victime” legate de căderea aparatelor doborâte, a adăugat el, precizând că serviciile de urgenţă se află la faţa locului.

Atacurile cu drone ucrainene s-au multiplicat în ultimele săptămâni pe teritoriul Rusiei, vizând adesea Moscova şi peninsula Crimeea anexată.

Rusia a anunţat luni că a doborât o dronă ucraineană în regiunea Kaluga, la mai puţin de 200 km sud-vest de Moscova, după ce a distrus alte şapte joia trecută în aceeaşi regiune. Duminică, primarul capitalei a anunţat că o dronă care viza capitala a fost doborâtă de forţele de apărare aeriană.

Potrivit autorităţilor locale, Moscova a fost vizată de mai multe atacuri cu drone săptămâna trecută, între care unul care a deteriorat o clădire de birouri în principalul cartier de afaceri, vizat de două ori în decurs de câteva zile.

In this article