Un muncitor a găsit o comoară de aur de 135.000 de euro în apartamentul pe care îl renova

O comoară din aur în valoare de 135.000 de euro ascunsă de un bătrân în apartamentul său a fost găsită întâmplător de un muncitor câțiva ani mai târziu....

O comoară din aur în valoare de 135.000 de euro ascunsă de un bătrân în apartamentul său a fost găsită întâmplător de un muncitor câțiva ani mai târziu.

Poliția din orașul german Mannheim a deschis o anchetă pentru a identifica proprietarul a două linguri de aur și mai multe monede din același metal prețios, care au fost găsite de un muncitor într-un apartament din localitatea Heidelberg (landul Baden-Württemberg) în cursul zilei de vineri, 7 aprilie, potrivit publicației Tagesspiegel.
Bărbatul care a găsit aurul se ocupa cu renovarea apartamentului respectiv și a găsit comoara ascunsă în canalul de ventilație din bucătărie, reiese din informațiile făcute publice de autorități.

Muncitorul a predat aurul la poliție, iar oamenii legii au început investigațiile pentru a afla cui îi aparține.

Purtătorul de cuvânt al poliției, Philipp Kiefner, a declarat pentru ziarul „Bild” că cele două lingouri de aur, în greutate de câte un kilogram, au o valoare de circa 60.000 de euro fiecare, iar monedele valorează în jur de 15.000 de euro.

Polițiștii au reușit să identifice proprietarul comorii de aur în zilele următoare, fiind vorba de un bărbat în vârstă de 90 de ani care, în prezent, locuiește într-un azil de bătrâni.

Acesta a ascuns aurul în apartamentul său în urmă cu câțiva ani și, în cele din urmă, a uitat complet de el, mai scrie presa locală.

Polițiștii nu au reușit să stea de vorbă cu pensionarul german din cauza vârstei sale înaintate, dar au intrat în contact cu tutorele său legal, care s-a asigurat că aurul va ajunge din nou în posesia bătrânului.
Nu se știe dacă persoana care a găsit comoara va primi o recompensă pentru fapta sa, scrie rotalianul.com.

In this article