Un moldovean căutat de aproape 7 ani pe INTERPOL, reținut în Franța

Un bărbat de 39 de ani din capitală, anunțat în anul 2016 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Franța. Moldoveanul a fost anunțat în...

Un bărbat de 39 de ani din capitală, anunțat în anul 2016 în căutare internațională pe canalele Interpol, a fost reținut în Franța.

Moldoveanul a fost anunțat în căutare cu scop de arest și extrădare, de către Judecătoria Ialoveni, fiind învinuit de comiterea infracțiunii prevăzute de art. 217, alin. 4 ” Circulația ilegală a drogurilor în scop de înstrăinare” din Codul Penal al Republicii Moldova, măsura de reprimare – arest.

Cu sprijinul angajaților Direcției Cooperare Polițienească Internațională a IGP, la începutul lunii iulie 2020, bărbatul a fost reținut în Republica Franceză, iar la 12 ianuarie curent a fost extrădat în Republica Moldova pe cale aeriană.

Bărbatul a fost predat angajaților Inspectoratului de poliție Ialoveni, urmând să execute pedeapsa cu privare de libertate pe un termen de 9 ani în penitenciar de tip închis.

In this article