Un moldovean apare alături de Putin în discursul său de Revelion

Președintele rus, Vladimir Putin a ținut, în acest an, de Revelion, un discurs pe fundalul unui grup de militari ruși. Unul dintre militarii prezenți în mesajul video al...

Președintele rus, Vladimir Putin a ținut, în acest an, de Revelion, un discurs pe fundalul unui grup de militari ruși. Unul dintre militarii prezenți în mesajul video al liderului de la Kremlin este din Republica Moldova.

Este vorba despre Dmitrii Miron, un tânăr de 29 de ani, născut la Comrat, pe 28 septembrie, 1993.

Dmitrii este inclus în baza de colaboratori și propagandiști ai Federației Ruse – Evocation. Potrivit bazei de date respective, tânărul are rangul de maior.

Acesta a trecut stagiul militar în unitatea militară nr. 1045 din Comrat, UTA Găgăuzia. Ulterior, tânărul s-a înrolat în rândurile teroriștilor din așa-zisa Republică Populară Lugansk la vârsta de 19 ani. Acolo și-a început activitatea în armata ilegală „Fantoma” a lui Alexei Mozgovoy.

Acum se află la comanda unei companii de recunoaștere a celei de-a șaptea brigăzi separate de infanterie motorizată a corpului doi de armată (Bryanka, regiunea Lugansk).

Miron a primit „Ordinul Curajului” pentru participarea la invazia rusă în Ucraina și titlul de „erou al Republicii Populare Lugansk”, după care a apărut într-unul dintre comploturile propagandistului Alexander Kots.

Pe profilul lui de pe rețeaua rusă de socializare odnoklassniki.ru, Miron are mai multe fotografii din timpul stagiului său militar din R. Moldova.

În imaginile video cu mesajul de Revelion al lui Putin, tânărul apare în rândurile militarilor din spatele lui Putin, iar ulterior aceștia ciocnesc cupe de șampanie cu liderul rus.

 

In this article