Un moldovean, anunțat în căutare internaţională pentru trafic de copii și proxenetism – extrădat și arestat

Un bărbat de 24 ani, originar din raionul Telenești, anunțat în căutare internaţională din anul 2022 pentru trafic de copii în scop de exploatare sexuală și proxenetism, a...

Un bărbat de 24 ani, originar din raionul Telenești, anunțat în căutare internaţională din anul 2022 pentru trafic de copii în scop de exploatare sexuală și proxenetism, a fost extrădat din Ungaria prin intermediul Direcției cooperare polițienească internațională al IGP.

Acesta a fost anunțat în căutare de către Centrul pentru combaterea traficului de persoane a INI la solicitarea Judecătoriei Chișinău (sediul Buiucani), fiind învinuit de trafic de copii, iar la solicitarea Curții de Apel Chișinău pentru proxenetism.

Bărbatul este suspectat că în perioada anului 2017, aflându-se în mun. Chişinău,  acționând împreună şi prin înţelegere prealabilă cu alte persoane, au recrutat o minoră, pe care au exploatat-o sexual în diverse apartamente închiriate din mun. Chișinău. În cadrul documentării s-a stabilit faptul că victima  era forțată de către învinuit să întrețină zilnic între 5-6 rapoarte sexuale, astfel suspectul obținând un profit  ce varia de la 1500 la 3000 de  lei zilnic. Minora a fost exploatată timp de  o lună.

De asemenea, inculpatul este învinuit de faptul că în perioada anului 2016, împreună cu alte persoane, a determinat mai multe tinere să presteze servicii sexuale în diverse apartamente din mun. Chișinău închiriate de inculpat. Acesta plasa anunțuri pe diverse platforme de publicitate pentru recrutarea potențialilor clienți.

Inculpatul a fost plasat în arest preventiv pe un termen de 30 de zile. Dacă va fi găsit vinovat de instanța de judecată, acesta riscă închisoare de la 4 la 7 ani pentru săvârșirea infracțiunii de proxenetism și de la 10 la 15 ani pentru trafic de copii.

In this article