Un moldovean a jefuit o bancă din Austria: A fost prins în România

La aproape 19 ani de la jaful unei bănci din Austria, autoritățile l-au prins pe cel de-al doilea autor. Bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a...

La aproape 19 ani de la jaful unei bănci din Austria, autoritățile l-au prins pe cel de-al doilea autor. Bărbatul, acum în vârstă de 38 de ani, a fost arestat în România și deja extrădat în Austria.

Jaful asupra băncii din Gries im Sellrain (districtul Innsbruck-Land) a avut loc în data de 8 septembrie 2004 și a fost comis de doi bărbați, transmite breakingnews.md cu referire la Protv.ro.

Al doilea autor, un cetățean moldovean, acum în vârstă de 38 de ani, a fost arestat zilele trecute în România și deja extrădat în Austria, potrivit Kronen Zeitung.

Cum s-a petrecut jaful armat

Cei doi făptași purtau căști de motocicliști în momentul jafului, iar unul era înarmat cu pistol cu gaz. O singură angajată a băncii era în clădire în acel moment și a fost amenințată cu arma și constrânsă să predea o sumă de bani tâlharilor. Hoții au fugit cu 18.000 de euro, cu un scuter pe care îl furaseră în Innsbruck. La scurt timp, ei au aruncat scuterul pe marginea șoselei.

Autoritățile au efectuat percheziții în aceeași zi, unul dintre cei doi, un cetățean rus, fiind depistat și arestat într-o zonă nelocuită din Sellrain. Al doilea bărbat a reușit să scape.

Ulterior, după câteva ore, au fost arestați un bărbat și o femeie, cetățeni moldoveni, considerați complici. Cei doi bărbați au fost condamnați la câțiva ani de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck, iar femeia a fost achitată.

Un alt complice a fost arestat în Ucraina

În 2021, după 17 ani de la jaf, un alt complice căutat în baza unui mandat de arestare al UE a fost arestat în Ucraina. Cetățeanul moldovean a spionat banca în prealabil și a ținut de pază în timpul jafului. El a fost deja condamnat la trei ani și cinci luni de închisoare de către Tribunalul Regional Innsbruck.

La aproape 19 ani de la jaf, a fost arestat și al doilea făptuitor direct, care era căutat cu mandat european de arestare. Bărbatul a fost arestat în România și se află acum în închisoarea din Innsbruck. Cetăţeanul moldovean, în vârstă acum de 38 de ani, a fost audiat de oficiali din cadrul Oficiului Poliţiei Criminale de Stat, iar acesta și-a recunoscut fapta.

In this article