Un moldovean a evadat dintr-un inspectorat din Italia

Un moldovean de 30 de ani a reușit să evadeze dintr-un sector al poliției din Italia. Potrivit presei italiene, moldoveanul de 30 de ani a fost reținut în...

Un moldovean de 30 de ani a reușit să evadeze dintr-un sector al poliției din Italia.

Potrivit presei italiene, moldoveanul de 30 de ani a fost reținut în ziua de 13 ianuarie pe o stradă din orașul Piacenza.

Conaționalul a fost oprit în timp ce se plimba liniștit cu un alt moldovean în vârstă de 24 de ani.

Carabinierii au stabilit că moldoveanul a fost expulzat în martie 2015, însă, deși avea interdicție de a reveni în Italia acesta a riscat și a revenit înaintea termenului expirării interdicției.

Fiind reținut în stradă, acesta a fost adus la sediul poliției. Profitând de neatenția carabinierilor, conaționalul a forțat ușa camerei unde era încuiat și a fugit în timp ce în stanță avea loc procesul în care era acuzat.

După ce carabinierii au descoperit că acesta a evadat, aceștia au pornit pe urmele moldoveanului, găsindu-l peste două ore în biroul avocatului său.

Acesta a fost arestat din nou, iar în timpul celei de-a doua rețineri carabinierii au depistat asupra acestuia un act românesc falsificat. Ulterior carabinierii au mai stabilit că moldoveanul figurează și în alte cauze de comitere a infracțiunilor pe teritoriul statului italian, pentru delicte împotriva patrimoniului și vătămări corporale.

În aceste circumstanțe, autoritățile au luat decizia de-al judeca pe moldovean în regim de urgență.

In this article