Un microbuz cu moldoveni s-a izbit de o camionetă la Iași: 13 răniți

Un accident grav a avut loc în această dimineaţă în sensul giratoriu de la intrarea din Leţcani, județul Iași. Un microbuz cu cetățeni din Republica Moldova a intrat...

Un accident grav a avut loc în această dimineaţă în sensul giratoriu de la intrarea din Leţcani, județul Iași.

Un microbuz cu cetățeni din Republica Moldova a intrat în sensul giratoriu fără să se asigure și s-a izbit de o camionetă. În urma incidentului nouă persoane au ajuns la spital, iar patru au refuzat internarea (opt persoane erau în microbuz, iar alte cinci în camionetă), transmite breakingnews.md cu referire la ziaruldeiasi.ro.

”Accident rutier pe DN 28 în localitate Leţcani, între o camionetă şi un microbuz. În urma evenimentului rutier au rezultat 9 victime”, a transmis ISU Iaşi, joi dimineaţă.

ISU transmite că nu sunt persoane încarcerate, dar intervenţia este în dinamică. Centrul Infotrafic din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, potrivit primelor informaţii, zece persoane au suferit răni uşoare (4 din autoutilitară, 6 din microbuz).

”Toate sunt conştiente şi evaluate medical la faţa locului”, a transmis Centrul Infotrafic. Traficul rutier se desfăşoară îngreunat, pe un sens, estimându-se reluarea normală a circulaţiei în 45-60 de minute.

Ulterior, coordonatorul SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, a declarat că în accident sunt 13 victime, dintre care patru au refuzat transportul la spital.

„Sunt patru pacienţi transportaţi la Spitalul Sf Spiridon, patru la Spitalul de Neurochirurgie şi unul de 16 ani la Spitalul de Pediatrie. Toţi sunt stabili”, a precizat Cimpoeşu, citată de Agerpres.

Potrivit ofițerului de presă al IGSU, Liliana Pușcașu, trei cetățeni ai Republicii Moldova au avut nevoie de îngrijiri medicale, printre care și șoferul de microbuz. Totodată, se cunoaște că aceștia au primit ajutor medical acordat de către medicii din Iași, iar starea celor trei răniți nu este gravă.

Purtătorul de cuvând al Ministerului de Externe, Daniel Vodă, susține că MAEIE ”verifică informația din sursele oficiale și în cel mai scurt timp vom reveni cu detalii”.

In this article