Un microbuz cu mărfuri neînsoțite și de proveniență suspectă, oprit în Ocnița

Un microbuz încărcat cu articole vestimentare, bunuri pentru care nu s-a putut prezenta acte de însoțire și proveniență, a fost depistat în orașul Ocnița. Marfa valorificată la circa...

Un microbuz încărcat cu articole vestimentare, bunuri pentru care nu s-a putut prezenta acte de însoțire și proveniență, a fost depistat în orașul Ocnița. Marfa valorificată la circa 100 mii lei ar fi fost transportată fraudulos din Ucraina în Republica Moldova. 

Ieri, 18 martie 2024, în baza informației operative, ofițerii de investigații din cadrul Direcției regionale Nord au oprit în trafic un microbuz, înmatriculat în R. Moldova. Ca urmare, polițiștii de frontieră au depistat mai multe genți care conțineau diverse articole vestimentare, de diferite branduri, în special haine destinate femeilor. Șoferul vehiculului, în vârstă de 35 de ani, a fost identificat ca fiind cetățean moldovean și nu a putut furniza documente legale care să ateste proveniența mărfii, susținând că aceasta a fost procurată de la piața din Ucraina.

Valoarea preventivă a mărfurilor este aproximativ 100.000 de lei. Se presupune că acestea au fost aduse din or. Hmelnițk și urmau să fie comercializate pe piața neagră din Republica Moldova.

Cazul este în prezent sub investigație pentru a stabili circumstanțele incidentului și pentru a identifica toate persoanele implicate.

In this article