Un membru al organizației criminale „Patron” cercetat penal pentru contrabandă cu pietre prețioase „ Moissanite”

Un bărbat de 37 de ani,  membru al organizației criminale „Patron”, este cercetat penal pentru contrabandă cu pietre prețioase. Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, ofițerii Direcției...

Un bărbat de 37 de ani,  membru al organizației criminale „Patron”, este cercetat penal pentru contrabandă cu pietre prețioase.

Ca urmare a măsurilor speciale de investigație, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI au stabilit că la sfârșitul anului 2022 suspectul ar fi introdus în Republica Moldova  pe cale de contrabandă bijuterii – piatră prețioasă „Moissanite”.  

La 7 iunie curent, în raionul Orhei, ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a  INI, de comun cu procurorii PCCOCS și cu suportul mascaților de la  BPDS „Fulger”, au  efectuat percheziția corporală, cât și în automobilul  bănuitului, unde a fost depistată și ridicată o piatră prețioasă identificată ca „Moissanite„ cu dimensiuni 87,50/24,15 mm, 1941 carat, precum și certificate de evaluare a pietrei prețioase în care era specificată valoarea estimativă de 12.000.000 de dolari SUA.

Atât piatra cât și documentele urmează a fi expuse expertizării pentru a stabili veridicitatea acestora.  

Suspectul este cercetat penal în stare de libertate, iar conform legislației acest riscă  de la 3 la 10 ani privațiune de libertate.

Investigațiile continuă pentru stabilirea tuturor circumstanțelor și persoanelor implicate.

 

In this article