Un marș, care s-a desfășurat 32 de ani la rând, anulat din cauza coronavirusului

Pentru prima oară din 1988, un marș comemorativ tradițional în Polonia al supraviețuitorilor Holocaustului şi tineretului israelian a fost anulat din cauza coronavirusului, transmite Breaking News cu referire...

Pentru prima oară din 1988, un marș comemorativ tradițional în Polonia al supraviețuitorilor Holocaustului şi tineretului israelian a fost anulat din cauza coronavirusului, transmite Breaking News cu referire la agerpres.ro.

Marşul de la Auschwitz la Birkenau, complexul de lagăre nazist din Polonia ocupată în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, s-a desfășurat în ultimii 32 de ani fără întrerupere.

„După consultarea cu organismele şi responsabilii din domeniul sănătății, suntem nevoiți să anunțăm, cu inimă grea, amânarea Marșului celor vii din acest an în Polonia”, a declarat Shmuel Rosenman, care conduce organizația responsabilă de marș.

În fiecare an, participanții la Marș trec pe poarta de intrare a lagărului morții Auschwitz, deasupra căreia este instalată cunoscuta inscripție Arbeit Macht Frei (Munca te face liber) înainte de a parcurge cei trei kilometri care îl separă de lagărul Birkenau, principalul loc de exterminare.

In this article