Un lot de 1700 de laptopuri pentru școlile din municipiul Chișinău. Ion Ceban: Este un sprijin substanțial pentru dezvoltarea infrastructurii și tehnologizarea instituțiilor de educație

Școlile din Chișinău și din suburbiile Capitalei au primit 1700 de laptopuri, care vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor. Calculatoarele sunt oferite de Primăria Chișinău și...

Școlile din Chișinău și din suburbiile Capitalei au primit 1700 de laptopuri, care vor contribui la dezvoltarea competențelor digitale ale elevilor. Calculatoarele sunt oferite de Primăria Chișinău și Alianța Națională YMCA (Asociația Creștină a Tinerilor) în cadrul unui acord de colaborare.

Din lotul total, 1300 de laptopuri vor ajunge în școlile din orașul Chișinău, iar celelalte 400 în suburbii. La ceremonia de oferire a calculatoarelor, organizată la Liceul ”Gh. Asachi”, a participat și primarul Ion Ceban, viceprimarul Angela Cutasevici și directori de școli și profesori.

Edilul a precizat că, în era tehnologizării, noile dispozitive le va ușura munca profesorilor.

” Prin această donație, YMCA își reafirmă angajamentul față de comunitatea din Chișinău și speră că această inițiativă va avea un impact pozitiv în viața elevilor și a celor care vor beneficia de aceste calculatoare. 1700 de calculatoare nu este puțin. Este un sprijin substanțial pentru instituțiile noastre. În instituțiile de educație din Capitală, dar și în școlile și grădinițele noi, pe care le-am deschis în ultimii ani, investim în infrastructură. Cât ne stă în puteri investim în dezvoltarea competențelor digitale. Trebuie să-i învățăm pe copii să utilizeze gadgeturile cât mai util”, a declarat Ion Ceban.

Primarul a vorbit și despre implicarea necondiționată și dedicația profesorilor în dezvoltarea noilor generații.

”Ne bucurăm cu toții când vin copii noștri olimpici de la diferite concursuri cu locuri de frunte la matematică, biologie, chimie, la robotică etc. Un copil talentat înseamnă muncă mare a unui profesor talentat, a unui dascăl, care are mai multe emoții, uneori, decât părinții. Nu poate să există un copil extraordinar, fără un pedagog dedicat. Profesorul este și el om, are familii acasă și, probabil, în multe cazuri acordă mai puțină atenție copiilor de acasă.

Amintim că, la începutul anului, Primăria Chişinău a recepţionat un alt lot de 2000 de laptopuri în calitate de donație din partea Alianței Naționale YMCA din Republica Moldova. Calculatoarele au fost distribuite către serviciile sociale și mai multe centre de zi gestionate de Direcția generală pentru protecția drepturilor copilului.

In this article