Un liceu închis anterior de Maia Sandu, și reabilitat în prezent de Ion Ceban, se redeschide

Liceul Teoretic „Pro Succes”, din sectorul Botanica, va primi elevi de la 1 septembrie 2022! Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de liceul care a fost închis...

Liceul Teoretic „Pro Succes”, din sectorul Botanica, va primi elevi de la 1 septembrie 2022! Potrivit primarului general Ion Ceban, este vorba de liceul care a fost închis pe perioada când ministrul Educației era Maia Sandu. Edilul afirmă că povestea se repetă azi la nivel național.

„În prezent: Lucrările de reparaţie a clădirii instituţiei de învăţământ sunt la etapa de finalizare, urmând ca școala să fie funcțională la începutul anului şcolar.
De asemenea, au fost făcute evaluările pentru dotările instituției nominalizate.

Pe ultima sută de metri sunt și reparațiile în cadrul IET nr. 3 și nr. 18 din sectorul Buiucani. Tot aici sunt făcute și procurările pentru dotarea instituțiilor. Totodată, grădinița nr. 28 din sectorul Rîșcani se află în proces de reparație capitală, lucrările urmând a fi finalizate către sfârșitul anului 2023.

În total, în anul 2022 beneficiază de reabilitare 191 de instituții, iar cheltuielile în acest scop constituie 169,5 milioane de lei, bani din bugetul municipal”, a subliniat Ceban.

În 18 IET din totalul de 92 de unități unde sunt prevăzute lucrări de reparații în anul curent, intervențiile au fost finalizate.

„În 20 de grădinițe, reparațiile sunt în desfășurare, iar în restul unităților procedurile sunt în proces de contractare sau de evaluare a ofertelor. Cât privește celelalte tipuri de instituții: licee, gimnazii, școli sportive, unde sunt prevăzute reparații, în mare parte procedurile de achiziție au fost executate și evaluate ofertele, respectiv în perioada următoare vor începe lucrările de reabilitare”, a conchis edilul.

In this article