Un israelian căutat pentru trafic internațional de steroizi, prins în R. Moldova

Un cetățean al Israelului, în vârstă de 46 de ani, anunțat în căutare internațională de către organele de aplicare a legii din Israel, a fost reținut ieri, 21...

Un cetățean al Israelului, în vârstă de 46 de ani, anunțat în căutare internațională de către organele de aplicare a legii din Israel, a fost reținut ieri, 21 iunie, în Republica Moldova.

Acesta era căutat pentru trafic internațional de steroizi și alte substanțe anabolizante, trafic internațional de substanțe periculoase pentru viață, precum și un șir de escrocherii.

Străinul a fost reținut ca urmare a acțiunilor comune între ofițerii Direcției investigații criminalitate organizată a INI, Direcției Cooperare Internațională a IGP și angajații Inspectoratului General a Poliției de Frontieră, cu sprijinul mascaților de la BPDS „Fulger”.

Acesta a fost reținut în timp ce intenționa să părăsească teritoriul țării, spre România, prin punctul de trecere a frontierei de stat Leova-Bumbăta.

Bărbatul a fost plasat în izolatorul de detenție provizorie pentru 72 de ore și urmează să fie prezentat în instanța de judecată pentru confirmarea mandatului de arest, iar ulterior să fie pregătite actele pentru extrădarea acestuia în Israel, unde își va ispăși pedeapsa.

Conform legislației Israelului, acesta riscă de la 10 la 15 ani de închisoare.

In this article