Un hotel din Harkov, lovit de rachete ruseşti. 11 persoane au fost rănite

Două rachete ruseşti au lovit un hotel din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, provocând rănirea a 11 persoane, potrivit guvernatorului regiunii, scrie BBC. Fotografiile realizate...

Două rachete ruseşti au lovit un hotel din al doilea oraş ca mărime din Ucraina, Harkov, provocând rănirea a 11 persoane, potrivit guvernatorului regiunii, scrie BBC.

Fotografiile realizate la faţa locului arată hotelul grav avariat. Guvernatorul Oleh Synehubov a declarat că printre răniţi se numără şi jurnalişti turci.

El a spus că două rachete au lovit hotelul miercuri seara. Conform acestuia, unul dintre răniţi, un bărbat de 35 de ani, este în stare gravă.
Primarul oraşului, Ihor Terejov, citat de agenţia de ştiri ucraineană Unian, a declarat că nu erau militari în hotel în acel moment, ci doar 30 de civili.

El a spus că mai multe case şi maşini din apropiere au fost, de asemenea, avariate.

Preşedintele Volodimir Zelenski, aflat miercuri într-o vizită în Lituania, a cerut aliaţilor occidentali să furnizeze mai multe arme de apărare aeriană.

Naţiunea baltică se numără printre cei mai fideli aliaţi ai Ucrainei în susţinerea rezistenţei Kievului la atacul rusesc.

„Sistemele de apărare aeriană sunt ceea ce ne lipseşte cel mai mult. Lupta împotriva dronelor. Sunt fericit că avem acorduri cu Lituania şi cu mulţi alţi parteneri”, a declarat el la Vilnius.

In this article