Un frigider ticsit cu telefoane mobile urma să ajungă la un deținut din Penitenciarul nr. 17 – Rezina

37 de telefoane mobile și 7 modemuri Wi-Fi erau pe punctul de a ajunge ieri, 22 august 2022, în Penitenciarul nr.17-Rezina pe căi ilicite. Angajații instituției, în urma...

37 de telefoane mobile și 7 modemuri Wi-Fi erau pe punctul de a ajunge ieri, 22 august 2022, în Penitenciarul nr.17-Rezina pe căi ilicite.
Angajații instituției, în urma unei verificări minuțioase, a unui colet, destinat unui condamnat, au depistat un frigider „căptușit” cu telefoane mobile. Prin urmare eforturile persoanei civile de a introduce obiecte interzise în penitenciar, s-au dovedit a fi fără succes.
Cazul a fost documentat pe faptul transmiterii obiectelor interzise în penitenciare și transmis organelor de poliție.
Subliniem că Administrația Națională a Penitenciarelor nu tolerează pătrunderea și păstrarea în locurile de detenţie a substanțelor și obiectelor interzise, iar persoanele care introduc substanțe/obiecte interzise riscă să se aleagă cu dosar penal, care presupune pedeapsă cu amendă sau privațiune de libertate.
Pentru asigurarea unui climat de siguranță în penitenciare, este nevoie ca fiecare cetățean să dea dovadă de responsabilitate și să nu transmită colete cu conținut interzis persoanelor private de libertate.
In this article