Un fost vicepreședinte al Partidului lui Usatîi este împotriva susținerii sistemului medical din Moldova

Dmitri Cibaşenko, fost vicepreşedinte al “Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, consideră drept incorectă dispoziţia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, potrivit căreia moldovenii care vin de peste hotare ar...

Dmitri Cibaşenko, fost vicepreşedinte al “Partidului Nostru”, condus de Renato Usatîi, consideră drept incorectă dispoziţia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale, potrivit căreia moldovenii care vin de peste hotare ar trebui să-şi procure poliţe de asigurare.

“Decizia Comisiei pentru Situaţii Excepţionale contravine articolului 27 din Constituţie, care asigură dreptul la libera circulaţie pe teritoriul Republicii Moldova”, a scris Ciubaşenko, într-o postare pe Facebook.

Amintim că cetăţenii Republicii Moldova, care vor intra în ţară în perioada stării de urgenţă, vor trebui să-şi procure poliţe de asigurare medicală, în cazul în care nu dispun de acest document. Prevederea se conţine într-o nouă dispoziţie, emisă ieri de Comisia pentru Situații Excepționale a Republicii Moldova.

Poliţe de asigurare vor trebui să-şi procure şi străinii cu permis de şedere pe teritoriul ţării, care vor intra în Republica Moldova în perioada 1 aprilie-15 mai. Aceeaşi prevedere vizează şi persoanele care vor să intre în Republica Moldova pe cale aeriană.

 

 

 

In this article