Un fost director condamnat la 7 ani de închisoare, amendă și confiscare de 200 000 euro

La 9 octombrie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința de condamnare în cazul penal privind corupția în cadrul Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN). Directorul...

La 9 octombrie 2024, Judecătoria Chișinău, sediul Buiucani, a pronunțat sentința de condamnare în cazul penal privind corupția în cadrul Centrului Sportiv pentru Pregătirea Loturilor Naționale (CSPLN). Directorul CSPLN și ex-Ministrul Tineretului și Sportului au fost acuzați de corupere pasivă și depășirea atribuțiilor de serviciu, conform articolelor 324 și 328 din Codul penal.

Investigația, pornită în 2016 de către Centrul Național Anticorupție, a scos la iveală faptul că în 2015 directorul CSPLN a pretins 200.000 de euro de la un administrator de companie pentru a facilita transferul ilegal al unui teren din proprietatea publică în cea privată. Contractul de asociere civilă a fost declarat nul ulterior, iar terenul a fost restituit statului.

Conform sentinței, directorul CSPLN a fost condamnat la 7 ani de închisoare și amendat cu 160.000 de lei, fiind privat de dreptul de a ocupa funcții publice timp de 10 ani. Ex-Ministrul Tineretului și Sportului a fost găsit vinovat de depășirea atribuțiilor, dar a fost eliberat de răspunderea penală din cauza expirării termenului de prescripție. Instanța a dispus și confiscarea sumei de 200.000 de euro, iar inculpații trebuie să plătească în mod solidar un prejudiciu material de 95.347,75 lei către CSPLN.

Sentința poate fi atacată cu apel în termen de 15 zile la Curtea de Apel Chișinău.

Pentru știri de ultimă oră, urmărește-ne pe canalul nostru de TELEGRAM!

In this article