Un expert în Securitate prezice căderea dramatică a ratingului PAS

Eșecul PAS și al Maiei Sandu este inevitabil, dacă aceste forțe politice nu vor tranzita de la declarații spre fapte. Opinia a fost expusă de către expertul în...

Eșecul PAS și al Maiei Sandu este inevitabil, dacă aceste forțe politice nu vor tranzita de la declarații spre fapte. Opinia a fost expusă de către expertul în domeniul Securității, Dumitru Mînzărari, într-o analiză făcută pe pagina sa de Facebook. Mînzărari atrage atenția că primele dezamăgiri deja au apărut, în urma anumitor acțiuni sau inacțiuni ale Președintelui.

“Cunoaștem din analiza lui Ted Gurr că dezamăgirea (cu impactul) cea mai mare apare datorită discrepanței între așteptări și faptele realizate. Așteptări față de PSRM nu există mari, pe când față de PAS (Sandu) sunt destul de ridicate. Deja în prezent apar dezamăgiri – după cum divulgă rețelele sociale – printre un segment de cetățeni care înțeleg mai bine procesele politice. Acesta așteaptă performanță, și percepe greșelile ca semnale care ar putea divulga incompetența. Acest electorat va taxa incompetența percepută. O altă parte a susținătorilor Sandu – care înțeleg mai prost procesele politice, și s-au investit mai mult emotiv decât rațional, au o reacție de răspuns mai lentă; ei vor răspunde la fapte, pentru că nu percep bine semnalele greșelilor”, scrie Mânzărari.

Acum timpul lucrează contra PAS, spune expertul. Acest fenomen se întâmplă deoarece entuziasmul pentru Sandu (și PAS) nu poate continua mult, dacă nu sunt rezultate.

“Sandu, fiind în post de Președinte oferă așteptări pentru rezultate (altfel, de ce a mai candidat și a făcut promisiuni?), dar instrumentele sale sunt reduse”, mai spune Dumitru Mînzărari.

In this article